Al jaren is het thema duurzaamheid binnen Skihelm-Online / GolfDriver Europe BV een 'hot issue'. Als E-commerce bedrijf voelen we de verantwoordelijkheid om met het oog op het milieu doorlopend onze bedrijfsprocessen tegen het licht te houden op zoek naar verbetering en vergroening. Hier leest u wat voor ons de belangrijkste aandachtspunten zijn waarmee we zorgen voor een minimale belasting van ons milieu.

E-commerce in plaats van fysieke winkels

GolfDriver.nl duurzame verpakking

Bij E-commerce schaffen klanten online in onze webwinkel producten aan in plaats van in een fysieke winkelshowroom. Op zich voorkomt het al veel CO2 uitstoot als klanten daarom niet met hun auto heen een terug naar een fysieke golfshop locatie hoeven te rijden. Natuurlijk is er wél een pakketdienst die bestellingen bezorgt maar door de efficiëntie en bundeling van vele pakketten in één bezorgroute is de vervuiling per saldo veel minder groot. 

Verpakken en recyclen van afval

Natuurlijk blijft het verpakken van uw bestelling essentieel om de bestelde producten goed beschermd te kunnen transporteren en in perfecte staat bij u af te leveren. Daarom kiezen wij bij Skihelm-Online.nl voor stevige maar duurzame verpakkingsmaterialen die in grootte kunnen worden aangepast aan de afmetingen van uw bestelde product(en). Zo wordt er minder 'lege ruimte' verzonden, is er minder verspilling van verpakkingsmateriaal én passen er uiteindelijk meer pakketen in een bestelbus. Onze kartonnen verzenddozen worden op duurzame manier gefabriceerd en zijn gemaakt van 70% gerecycled materiaal. Wat betreft het plastics gebruiken 100% gerecyclede plastic luchtzakken om uw besteld product tijdens verzending nog beter te beschermen.

GolfDriver.nl Rycycle

Als één van de gerenommeerde leveranciers van skihelmen en skibrillen in Nederland krijgen wij op pallets veel leveringen in kartonnen dozen binnen van onze leveranciers. Wij hergebruiken deze verpakkingsmaterialen zoveel als mogelijk tijdens onze eigen verzendingen. Dit is echter zinvol zolang de kwaliteit van de verpakking nog op orde is. Is dat niet het geval, dan worden dozen met de kartonrestanten afgevuld. Al bij het ontwerp van onze eigen verpakkingen wordt dusdanig ontwikkeld dat materialen kunnen worden hergebruikt, zonder dat dit een impact heeft op hun toepassingen. Dát karton dat echt niet opnieuw inzetbaar is, wordt tenslotte gescheiden afgevoerd om te kunnen recyclen. Een grote afvalstroom is bij Skihem-Online.nl zeker geen sprake. 

Verzenden via de pakketdienst

Het verzenden van pakketten wordt bij onze webshop zeer kritisch benaderd als het gaat om milieu. Wij hebben daarom de keuze gemaakt om samen te werken met Pakketdienst DPD die een CO2-neutrale levering garandeert terwijl hier geen extra kosten voor u aan verbonden zijn. Zonder dat u het door heeft, bent u dus op een duurzame manier uw golfmaterialen aan het bestellen bij Skihelm-Online. Ook als het gaat om het inperken van retour zendingen, en daarmee het aantal verkeersbewegingen, zorgen we met zeer uitgebreide productinformatie en deskundig advies dat u het juiste product bestelt. Zo wordt de kans zeer klein dat het bestelde product tegen valt en moet worden geretourneerd. Hoe beter onze informatie vooraf, des te minder geretourneerde bestellingen en dús minder vrachtwagens op de weg.

Energie en opwarming van de aarde

Skihelm-Online.nl kan op veel meer manieren bijdrage een leveren aan het milieu dan alleen door te letten op het verpakken en verzenden. Zo zal ons pand worden voorzien van veel zonnepanelen en een enorme warmtepomp installatie om energie neutraal te kunnen ondernemen. Al met al vinden wij dat iedereen zich een beetje moet bekommeren om onze wereld. Bewustwording is noodzakelijk!